24 uur per dag 7 dagen in de week
voor u op weg

Vergunningen vertellen veel...

vergunningen

Tip-Top Post is een nationaal en internationaal gespecialiseerd Logistiek, Expeditie en Transport bedrijf. De kwaliteit van onze diensten is gegarandeerd door NIWO vergunningen en Certificaten van IRU Academy. Tip-Top Post is lid van TLN.


NIWO logo
Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO) is de vergunningverlener voor het wegtransport. De NIWO toetst iedere 5 jaar of de bedrijven aan de vier in de wet omschreven kwalitatieve eisen voldoen: kredietwaardigheid, betrouwbaarheid, vakbekwaamheid en reële vestiging. Ook verstrekt de NIWO bestuurdersattesten voor niet EU-chauffeurs, ritmachtigingen en CEMT-vergunningen en geeft de NIWO TIR-carnets af.

De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Het laadvermogen staat vermeld op het kentekenbewijs. Niet alleen vrachtauto's, maar ook bestelauto's zijn vanwege hun laadvermogen in veel gevallen vergunningplichtig.

The International Road Transport Union logo
De International Road Transport Union (IRU) is de wereld wegvervoer organisatie, die de belangen van de bus, rijtuig, taxi en truck exploitanten handhaaft om de economische groei en welvaart via de duurzame mobiliteit van mensen en goederen over de weg in de wereld te waarborgen. De IRU is begonnen als een groep van nationale verenigingen wegvervoer uit acht West-Europese landen: België, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De IRU Academy is de enige wereldwijde orgaan dat zich toelegt op het wegtransport training. Door het ontwikkelen van hoogwaardige opleidingen en het waarborgen van de kwaliteitscontrole van de opleiding de levering, de IRU Academie is actief in het verbeteren van de ontwikkeling van vakbekwaamheid in de sector van het wegvervoer. Met zijn unieke structuur, wordt de IRU Academy klaar in het hart van het wegvervoer industrie om trainingsprogramma's die ervoor zorgen dat we voldoen aan de prioriteiten van duurzame ontwikkeling, facilitatie, de veiligheid en beveiliging van de industrie.

TLN: the Dutch Association for Transport and Logistics
The Dutch Association for Transport and Logistics (TLN) is the largest and most prominent lobby organisation in the Dutch road transport and logistics sector. TLN supports its members and helps to arrange transport agreements for the sector as a whole. Further, TLN is a strong lobbyist in The Hague and Brussels, and is also able to deal with specific market segments like animal transport, removals, courier services and many other specialisations.

Instroom en behoud van goede werknemers is een grote uitdaging voor nu en in de toekomst. Deze sectorbrede uitdaging kan volgens TLN alleen succesvol worden aangegaan met een collectieve aanpak. TLN en haar leden hechten ook veel waarde aan een collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) voor de hele sector die de relatie en arbeidsvoorwaarden tussen werkgevers en werknemers regelt.

24/7 beschikbaar op tel: 0629426695

ADRES Wiekenweg 57
3815KL Amersfoort
TEL: 033 7370090
OPEN
Ma t/m Za 09:00-17:00
Zo Gesloten